Panbo-Red Pigment Concentration Hormone u Porcellio scaber (stínka obecná) - Zralá, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Panbo-RPCH, jeden ze členů AKH/RPHC rodiny (Adipokinetic Hormone/Red Pigment Concentrating Hormone), byl izolován u Porcellio scaber (stínka obecná). Hormon byl charakterizován pomocí HPLC, ELISA a LC/MS analýzy. U ploštice Pyrrhocoris apterus způsobuje mobilizaci lipidů. Nejvyšší stimulační účinek hormonu byl prokázán u dávky 10 pmol.
The Panbo-Red Pigment Concentration Hormone in the rought woodlouse Porcellio scaber
Keywords: Panbo-RPCH; Porcellio scaber; Pyrrhocoris apterus; Panbo-RPCH; Porcellio scaber; Pyrrhocoris apterus