Systém Balanced Scorecard a jeho aplikace v procesech plánování výroby ve vybraném podniku - Hrubeš, Karel (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mé diplomové práce bylo ověřit možnost praktického využití systému Balanced Scorecard v řídících procesech vybrané organizace, analyzovat současný stav strategického řízení, navrhnout zavedení systému BSC a vymezit strategické cíle včetně jejich rozpracování do akčních plánů. Na základě tohoto návrhu ověřit vybranou část navrženého modelu a podle výsledků navrhnout případné změny.
System Balanced Scorecard and its practical use in controlled processes of chosen company.
Keywords: Strategické řízení; Balanced Scorecard; BSC; Perspektivy; Zákaznická perspektiva; procesy; kritéria; Strategic Management; Balanced Scorecard; BSC; Perspective; Customer Perspective; Process; Criterion