Nezaměstnanost žen na trhu práce v okrese Český Krumlov - Jakubcová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá nezaměstnaností žen na trhu práce v okrese Český Krumlov. Cílem práce je zjistit, co nejvíce ovlivňuje nezaměstnanost žen a jaké specifické problémy se objevují při zaměstnávání žen v okrese Český Krumlov. Práce obsahuje nejprve obecný popis nezaměstnanosti a trhu práce, dále popis gender politiky a gender problémů, které mnohdy vedou k nižší zaměstnanosti u žen. Další část je praktická. V rámci této části je provedena analýza vybraných faktorů a jejich vlivu na nezaměstnanost - věk, vzdělání, mateřská dovolená, dalším faktorem je vstup České republiky do Schengenského prostoru. Praktická část je založena na dostupných datech především z příslušného Úřadu práce v Českém Krumlově. Data jsou následně analyzována a porovnávána v rámci období 2006-2015.
Unemployment of women in the district of Český Krumlov
Keywords: nezaměstnanost; ženy; věk; vzdělání; pracovní místa; trh práce; unemployment; women; age; education; jobs; labour market