Kriminalita mládeže - Macák, Pavel (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem bakalářské práce s názvem ''Kriminalita mládeže'' je vymezení příčin a struktury kriminality mládeže, dále pak rámcová charakteristika osobnosti pachatele (zjištění motivů k páchání trestné činnosti, okolnosti vytváření osobnosti pachatele - sociokulturní prostředí atd.). Způsoby represe vůči mladistvím a nezletilým pachatelům trestné činnosti. Dílčím cílem práce je zmapování programů prevence kriminality mládeže prováděné v rámci Policie České republiky.
Juvenile Delinquency
Keywords: kriminalita; čin jinak trestný; provinění; mladistvý; nezletilý; motiv; prevence; represe