Pokusy z biochemie. - Ležečková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2011)
Pokusy z biochemie jsou pátou částí internetové video-databáze chemických pokusů. Tento oddíl je především určen pro střední školy. Celkem je prezentováno šestnáct pokusů (na internetu od prosince 2010).Součástí didaktického zpracování jsou video-záznamy, návody a principy úloh. Možnosti využití ve výuce naznačují otázky a úkoly. http://home.zf.jcu.cz/public/departments/kch/didaktika/didaktika.htm
Laboratory preparation of biochemical compounds.
Keywords: Studijní motivace; výuka; e-learning; chemické pokusy.; Motivation to study; education; e-learning; chemical experiments.