Postoje a motivace studentů EF JU v Českých Budějovicích ke studiu - Pavlíková, Klára (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem práce je zjistit motivaci a postoje ke studiu u studentů Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity. Proč si studenti ke svému studiu vybírají právě tuto fakultu, jaké faktory byly při výběru školy důležité, kdo z okolí se k tomuto rozhodnutí přičinil svým názorem či radou, jak studenti hodnotí průběh studia, zda existují nějaké problémy, které by se na fakultě měly řešit apod. Součástí práce je kvalitativní a kvantitativní výzkum. Data z kvantitativního výzkumu jsou poskytnuty fakultou, kvalitativní výzkum bude realizován formou polostrukturovaných rozhovorů. V závěru budou shrnuty zajímavé výstupy z vyhodnocení obou výzkumů, uvedeno zda se výstupy z obou výzkumů shodují či si protiřečí, jaké přínosy jednotlivé výzkumy přinesly. Výstupem budou doporučení pro fakultu založená opět na výsledcích dotazníkového šetření a rozhovorů. Budou vyzdvihnuty pozitiva a poukázáno na nedostatky, které studenti během svého studia vnímají.
Attitudes and motivation of students of the Faculty of Economics of the University of South Bohemia in České Budějovice to study
Keywords: Motivace; postoje; výzkum; Ekonomická fakulta; Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích; motivations; attitudes; evaluation; research; Faculty of Economics; University of South Bohemia