Rozdíly v systémech zavádění Linuxu - Kuchta, Michal (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá rozdíly ve psaní skriptů pro jednotlivé init systémy, které jsou využívané v různých Linuxových distribucích. V práci jsou popsány základní užívané init systémy pro tyto distribuce. Hlavní část je zaměřena na metodiku psaní skriptů v init systémech System V init, SystemD a Upstart, spolu s příklady několika skriptů, které ukáží rozdíl mezi těmito init systémy. Pomocí zjištěných výsledků jsou porovnány vybrané init systémy a vybrán nejvhodnější init systém.
Differences in the init systems of Linux
Keywords: init; Systemd; Upstart; Sysvinit; init; Systemd; Upstart; Sysvinit