Webquest ve výuce německého jazyka - Roubíčková, Žaneta (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá metodou webquestu a jejím využitím ve výuce německého jazyka. Teoretická část pojednává o vzniku této metody, definici, struktuře a druzích webquestů. Dále práce nahlíží na webquest z hlediska jeho didaktického přínosu. V neposlední řadě je věnována pozornost webquestu ve výuce cizího jazyka. Praktická část obsahuje příklady tvorby vlastních webquestů ve výuce německého jazyka a zhodnocení vyučovací hodiny, v níž byla tato metoda realizována (včetně reakcí žáků). Na závěr jsou uvedeny odkazy na již hotové webquesty, jichž lze využít ve výuce německého jazyka.
Webquest in German Language Teaching
Keywords: webquest; konstruktivismus; projektová a problémová metoda; autonomní učení; skupinová práce; webquest; constructivism; project and problem method; autonomic learning; group work