Dravý hmyz a roztoči - faktografická informační databáze a výukový systém - Kročáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce bylo vytvořit elektronickou verzi informační databáze a výukového systému se zaměřením na dravý hmyz a roztoče. Výukový systém poskytuje informace o hlavních druzích dravého hmyzu a roztočů používaných v biologické ochraně rostlin, včetně druhů přirozeně se vyskytující entomofauny a akarifauny agroekosystémů v České republice. Systém obsahuje informace o taxonomii, morfologii, vývojových cyklech, kořisti, metodách regulace aj. Práce je kombinací textu, tabulek, fotografií a perokreseb z odborných publikací. Jednotlivé části systému jsou propojeny pomocí hypertextových odkazů. Součástí systému jsou informace o ekotoxikologii, slovník odborných termínů a možnost vyhledávání podle různých hledisek. V obrázkové galerii můžete nalézt dohromady 310 obrázků, které mají za úkol vytvořit představu o morfologii, vývojových cyklech a chování jednotlivých organismů.
Predatory insects and mites - information database and e-learning system
Keywords: predátor; dravý hmyz; draví roztoči; užitečný hmyz; ochrana rostlin; bioagens; biologická ochrana; faktografická databáze; výukový systém; predator; predatory insects; predatory mites; beneficials insects; plant protection; bioagens; biological protection; factual database; e-learning system