Vývoj společenstva ektomykorhizních hub na 4 trvalých plochách horských smrčin NP a CHKO Šumava narušených disturbancemi - Krejčíková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá vývojem společenstva ektomykorhizních hub vybraných ploch horských smrčin NP a CHKO Šumava poškozených disturbancemi, a to zejména diturbancemi kůrovcem a větrem.
Development of ectomycorrhizal fungal communities at 4 plots in the disturbed mountain spruce forests in the National Park and Protected Landscape Area Šumava
Keywords: ektomykorhizní houby; horské smrčiny; disturbance; ectomycorrhizal fungi; spruce forests; disturbances