Srovnávací studie vysokých tělovýchovných škol v České republice - Žid, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se věnuje bližšímu porovnání vysokých tělovýchovných škol v České republice s akreditací pro studium učitelství tělesné výchovy. Práce srovnává jednotlivé školy ve čtyřech základních problémových okruzích, kterými jsou historie, akreditované studijní programy, personální složení a materiální možnosti jednotlivých pracovišť. Diplomová práce je zpracována s použitím materiálů platných pro akademický rok 2011/2012. Výsledky práce jsou rovněž konfrontovány s údaji obsaženými v diplomové práci z roku 2002, psané na totoţné téma.
Comparative study of physical and sport education schools in the Czech Republic\\
Keywords: srovnávací studie; tělesná výchova; historie; akreditované studijní programy; personální složení; materiální možnosti; comparative study; sport studies; history; accredited study programme; personnel constitution; material facility