Nonverbální fyzikální úlohy - Bačáková, Martina (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá nonverbálními fyzikálními úlohami ve vyučování fyziky. Zabývá se nejprve výukou fyziky na základní škole, rámcově vzdělávacím programem, výukovými metodami a fyzikálními úlohami. Jedna kapitola se zabývá i tvořivostí a jejím využitím ve výuce. Součástí diplomové práce je sada vypracovaných nonverbálních fyzikálních úloh a jejich didaktický rozbor a řešení. Některé úlohy byly zpracovány do pracovních listů, ověřeny v praxi a zhodnoceny. Výsledky ověřených nonverbálních fyzikálních úloh jsou součástí diplomové práce.
Nonverbal physical problems
Keywords: Fyzikální úlohy; nonverbální úlohy; řešení úloh; výukové metody; tvořivost; Physical tasks; nonverbal tasks; tasks solving; teaching methods; creativity