Porovnání efektivity odchovu mníka jednovousého (Lota lota L.) do stádia rychleného plůdku v rybnících a RAS. - Plaňanský, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce bylo porovnat efektivitu chovu larválních a juvenilních jedinců mníka jednovousého (Lota lota L.) v podmínkách intenzivního a extenzivního chovu za účelem možného využití takto odchovaných ryb jakožto násadového materiálu pro volné vody nebo intenzivní chovy.
Comparing the efficiency of rearing burbot (Lota lota L.) to stage fastern fry in ponds and RAS.
Keywords: Juvenilní jedinci; extenzivní chov; intenzivní chov; recirkulační akvakulturní systém; přežití; specifická rychlost růstu.; Juvenile fish; extensive culture; intensive culture; Recirculating aquaculture system; survival; specific growth rate.