Sociální fobie a její léčba - Klímová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce hlouběji seznamuje s problematikou sociální fobie. Teoretická část popisuje, co je sociální fobie, její příznaky a důsledky. Také je zaměřená na popis léčby, převážně kognitivně-behaviorální terapii. V práci jsou i názorné ukázky technik psychoterapie. Příznaky a pocity lidí s touto poruchou jsou zaznamenány v přehledných tabulkách. Příloha obsahuje autentické výpovědi jedinců, které popisují obtíže lidí se sociální fobií.
Social Anxiety Disorder
Sociální fobie a její léčba
Keywords: Sociální fobie; Kognitivně{--}behaviorální terapie; sociální interakce; život; emoce; bolest.; Social Anxiety Disorder; treatment; social interaction; life; emotion; pain.