Využití mimoprodukčních funkcí krajiny při restrukturalizaci rodinné farmy v CHKO Blanský les - Bártlová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu současného stavu vlastního zemědělského podniku a následné možnosti využití mimoprodukčních funkcí s ohledem na stanovištní podmínky, strukturu podniku, jeho stávající zaměření, lidský faktor i ekonomické aspekty. V teoretické části je nastíněna problematika mimoprodukčních funkcí a ochrany přírody a krajiny v souvislosti se zemědělským hospodařením v oblastech se zvýšenou ochranou přírody a krajiny. Praktická část je zaměřena na zhodnocení současné stavu podniku. Je zde zhodnocena jak rostlinná a živočišná výroba, tak i přidružená činnost podniku ? ubytovací služba. V závěru je vyhodnocena vhodnost podniku pro využití mimoprodukčních funkcí při restrukturalizaci podnikových aktivit.
Usage of Non-productive functions of landscape during restructuralization of family farm in CHKO Blanský les
Keywords: Mimoprodukční funkce; krajina; zemědělství; chráněná krajinná oblast; ochrana přírody.; Non-productive functions; landscape; agriculture; protected landscape area; nature preservation.