Možnosti uplatnění chrastice rákosovité pro energetické účely - Vacek, Martin (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem mé diplomové práce bylo porovnání vybraných pozemků, na nich byla sledována botanická skladba pozemku, stanovení střední indikační hodnoty vody v půdě. Pro spalovací parametry bylo zjišťováno počet plodných a sterilních výhonků. V literární rešerši jsou shrnuty obecné údaje o biomase a jednotlivých travinách, využívaných pro energetické účely. Dále je zde podrobný popis Chrastice rákosovité, její popis, agrotechnika a sklizeň. Důležité je také zmínit, zpracování biomasy do podoby briket a pelet. V poslední části rešerše je popis spalovacích zařízení biomasy. Praktická část popisuje získávání vzorků u jednotlivých lokalit a porovnává je navzájem.
Possibilities of application of reed cannary grass for energy purposes
Keywords: Chrastice rákosovitá; fytomasa; pokryvnost; stéblo; Reed canary grass; phytomass; overlay; culm