Péče o zaměstnance ve vybrané organizaci - Havelková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této práce je zjistit současný systém péče o zaměstnance a přenos teoretických znalostí do praxe prostřednictvím vybrané společnosti. Teoretická část je věnována dobrovolné péči o zaměstnance, která charakterizuje zaměstnanecké výhody a nevýhody. Tento výzkum se uskutečnil v Zahradním centru v Jindřichově Hradci. K výzkumu byly využity dotazníky a řízený rozhovor s majitelem podniku. Otázky se týkaly pracovního prostředí, zaměstnaneckých výhod, spokojenosti zaměstnanců a vztahů na pracovišti. Po vyhodnocení odpovědí od respondentů byly navrženy změny, které mají zlepšit a zefektivnit systém péče o zaměstnance. Na trhu práce je konkurenční boj o kvalitní zaměstnance, a proto jsou moderní formy péče výhodou.
Care for Employees in an Organization
Keywords: zaměstnanci; zaměstnanecké výhody; sociální politika společnosti; employees; employee benefits; company's social policy