Ceny biopotravin z pohledu maloobchodní marže - Süttöová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou biopotravin, trhu s biopotravinami, jejich cenami a obchodními maržemi. Podstatnou část práce představuje průzkum cen zvolených biopotravin a to jak na úrovni producentů (nákupní ceny) tak i na úrovni obchodníků (prodejní ceny). Data jsou sbírána na různých prodejních místech obchodních řetězců, specializovaných prodejen a internetových obchodů v rámci Jihočeského kraje a dále prostřednictvím oslovování výrobců. Práce sleduje úroveň marží jednotlivých prodejních formátů za zvolené komodity a následně je vyhodnocuje z několika úhlů pohledu.
Organic food prices in terms of retail margins
Keywords: Biopotraviny; maloobchodní marže; ceny; Organic food; retail margins; prices