Finanční analýza konkrétního podniku - Vansa, Jiří (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této práce je na základě údajů z účetních výkazů vyhodnotit finanční situaci vybraného podniku. Teoretická část je zaměřena na přehled odborné literatury z oblasti finanční analýzy a jejích metod. Praktická část práce se zabývá analýzou údajů účetních výkazů pomocí vertikální a horizontální analýzy vybraného podniku, analýzou poměrových ukazatelů a bankrotních modelů. Hodnoty některých ukazatelů dále porovnává s konkurenčními podniky v odvětví.
Financial analysis of a chosen company
Keywords: finanční situace podniku; horizontální a vertikální analýza; poměrové ukazatele; bankrotní modely; financial situation; horizontal and vertical analysis; absolute and ratio indicators; bankruptcy models