Filmový akční hrdina v životě předškolního dítěte - Šiklová, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce je rozdělena do dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část má tři kapitoly. První kapitola se zabývá definicí, vývojem a účinky médií, blíže zkoumá televizi a film (jejich negativa i pozitiva). Druhá kapitola přibližuje předškolní dítě, některé teorie televizního vlivu a podmínky zvyšující riziko negativních účinků. Třetí kapitola je zaměřena na současnou televizní nabídku, akční filmy a akčního hrdinu. V praktické části jsou uvedeny výsledky výzkumného šetření, které zjišťují názory rodičů, pedagogů a dětí na současného akčního hrdinu. Výsledkem je určitý návrh na řešení některých situací, které má na svědomí filmový akční hrdina.
Action-Movie Hero in the Pre-School Childs Life
Keywords: Médium; televize; film; předškolní dítě; teorie televizního vlivu; zákon o televizním vysílání; televizní nabídka; akční film; akční hrdina.; Media; television {--} TV; film; pre-school child; theory of TV influence; Law on Broadcasting; TV offer; action film; action hero.