Zaměstnanost osob starších 50 let - Malíková, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá analýzou trhu práce na Jindřichohradecku z hlediska uplatnění osob nad 50 let. Osoba starší 50 ? ti let má určité charakteristické znaky z hlediska pracovního procesu. Je to pracovní síla, která má na jednu stranu dostatek zkušeností a praxe. Avšak na straně druhé je to osoba, která, když se stane nezaměstnanou, velice rychle ztrácí svoji kvalifikaci. Vedlejším cílem bylo navrhnout řešení pro uplatnění starších osob na trhu práce.
Employment of persons older 50 years
Keywords: zaměstnanost; nezaměstnanost; starší lidé; lidé nad 50 let; employment; unemployment; elder people; people up to 50 years