Mobilní soutěžní aplikace Bobřík informatiky - Hamerník, Jan (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce pojednává o vytvoření soutěžní aplikace pro zařízení s operačním systémem Android. Aplikace umožňuje zúčastnit se soutěže Bobřík informatiky. Aplikace je zaměřena hlavně na uživatele mobilních telefonů. Všechna potřebná data jsou načítána z databáze soutěže a do této databáze jsou také ukládána data vzniklá během soutěžení. Zobrazení otázek a úprava velikosti obrázků, které jsou součástí úloh tak, aby je bylo možno pohodlně prohlížet na mobilním zařízení. Tato úprava byla vytvořena pomocí kaskádových stylů. Byl proveden test možnosti zobrazování úloh naprogramovaných pomocí HTML5 a taktéž návrh na úpravy řešení pro budoucí použití. Po dokončení je tato aplikace ke stažení na Google Play. Funkčnost byla otestována na vybrané škole. V teoretické části práce jsou popsány aspekty významné pro tvorbu aplikace.
Mobile contest application for Android OS
Keywords: Android; Mobilní technologie; Soutěž; Bobřík informatiky; JAVA; PHP; Andorid; Mobile technology; Competition; JAVA; PHP