Dětská nadváha, obezita a léčebný pobyt jako jedna z možností terapie - Honzová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2020)
Nadváha a obezita u dětí se stává závažným problémem všech vyspělých zemí, mezi tyto země se řadí také Česká republika. Za obezitu často mohou rodiče, bezprostřední okolí dětí, celkově špatné stravovací návyky a životní styl. Počet nadváhy a obezity u dětí se rapidně zvyšuje, což vyvolává onemocnění, která se objevují u dospělých osob. Dětská obezita se u přibližně 80 % dětí přenáší do dospělosti.
Children overweight, obesity and curative stay as a therapy option
Keywords: Dětská nadváha/obezita; výživa dětí; stravovací návyky; léčebný pobyt; Children overweight / obesity; child nutrition; eating habits; curative stay