Lokalizační diagnostika zánětu metodami nukleární medicíny u pacientů vyšetřených ve Fakultní nemocnici v Motole v letech 2007 - 2009. - Brhel, Jan (Jihočeská univerzita, 2011)
V této práci se snažím přiblížit odborné veřejnosti principy zobrazení zánětu v lidském těle metodami nukleární medicíny. Popisuji zde dva typy zobrazení zánětu, scintigrafii značenými leukocyty in vitro a scintigrafii značenými leukocyty in vivo. U obou typů metod popisuji průběh vyšetření, přípravu a použití radiofarmak, indikace, kontraindikace, snímání aj. V další části práce porovnávám a hodnotím získaná data z nemocničního systému (UNIS), týkající se výše uvedených vyšetření v letech 2007 ? 2009 ve FN Motol s evropskými standardy v nukleární medicíně. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek a grafů. Prací bych chtěl potvrdit hypotézu uvedenou v zadání bakalářské práce a vytvořit si celkový obraz o množství těchto vyšetření. V poslední řadě porovnat konkurenci schopnost nukleární medicíny s dalšími zobrazovacími metodami jako je výpočetní tomografie a magnetická rezonance
The Scintigrafic detection of inflammation in patients examined in the Motol University Hospital since 2007 to 2009.
Keywords: scintigrafie; radiofarmakum; klinické indikace; zánět; aplikovat; detekce; zobrazení.; scintigraphy; radiopharmaceutical; klinical indications; inflammation; apply; detection; view.