Funkce imitací a variabilita zpěvu u sedmihláska hajního (Hippolais icterina) - Jůzlová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
Byla zkoumána variabilita zpěvu sedmihlásků hajních z Českých Budějovic stanovená nazákladě hlasových imitací. Testovány byly tři hypotézy týkající se jejich funkce a studován byl i vliv genetické příbuznosti, sousedních jedinců a akustického prostředí na učení imitacím.
Function of vocal mimicry and song variability in Icterine Warbler (Hippolais icterina)
Keywords: sedmihlásek hajní; Hippolais icterina; varibilita zpěvu; imitace; Icterine Warbler; Hippolais icterina; song variability; vocal mimicry