Sociální skupiny a jejich význam pro socializaci dítěte u rodin, které řešily svou obtížnou sociální situaci pobytem v Azylovém domě Rybka v Husinci v letech 2006-2008. - Šimonová, Monika (Jihočeská univerzita, 2011)
Tématem bakalářské práce je zkoumání plnění funkcí rodin, které prošly Azylovým domem Rybka v letech 2006-2008 a dále zda jsou tyto rodiny schopny po intervenci v Azylovém domě Rybka nastartovat normální funkce rodiny. Cílem práce bylo zjistit, zda rodiny, které se uchýlily do Azylového domu Rybka plní výchovné a další socializační funkce a zda jsou schopny po pobytu v Azylovém domě Rybka tyto funkce nastartovat.
The social groups and their importance for a child socialization in families solving their serious social situation by staying in the Azylum House "Rybka" in Husinec in years 2006 - 2008.
Keywords: sociální skupina; socializace; rodina; bezdomovectví; azylový dům; social group; socialization; family; homelessness; shelter