Popularizace manipulační hypotézy - Bierlová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá tématem manipulační hypotézy a jeho popularizací pro žáky základních škol a širokou veřejnost ve formě povídek. Do literární části bylo na základě prostudované literatury vybráno deset příkladů manipulace parazitem, které byly odborně popsány a vysvětleny. V rámci bakalář-ské práce bylo zmapováno téma manipulační hypotézy v aktuálních učebnicích pří-rodopisu. Podle rešerše bylo následně přeformulováno pět příkladů manipulace pa-razitem v povídky, které mají za cíl vysvětlit čtenáři lehčí formou jejich vzájemné vztahy.
Popularization of the manipulation hypothesis
Keywords: Parazit; parazitismus; manipulační hypotéza; povídky; popularizace; Parasite; parasitism; manipulation hypothesis; short story; popularization