Specifika zpracování barevné modifikace Warteggova kresebného testu u žen závislých na alkoholu a jiných návykových látkách. - Fořtová, Martina (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce mapuje charakteristické projevy žen s diagnózou závislosti v projektivní metodě Warteggova kresebného testu. Tento kresebný test informuje o struktuře osobnosti i o aktuálním prožívání, proto je vhodný a využívaný v terapii. Interpretace získaných výsledků se zaměřuje zejména na symbolickou výpověď obsahu kreseb, barevného pojetí, kresebného ztvárnění či postupu práce. Výsledky práce poskytují nejčastější projevy závislých žen v testu, které by bylo možné následně využít pro terapii.
Specifics of expression in the coloured version of the Wartegg drawing test by women addicted to alcohol and other addictive substances.