Navrhněte zařízení pro kontinuální produkci dřevoplynu. - Zoul, Miloš (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá kontinuální výrobou dřevoplynu, bez odstavení a opětovného nastartování procesu vývinu dřevoplynu. Teoretická část se věnuje historii dřevoplynu, principu vývinu dřevoplynu z různých druhů surovin a typem generátorů. Praktická část obsahuje navržení technologického schématu pro kontinuální výrobu dřevoplynu a schéma generátoru.
Suggest a device for continuous production of wood gas.
Keywords: dřevoplyn; zplyňování dřeva; dřevo; plyn; kontinuální výroba dřevoplynu; zplyňovací generátory; wood gas; gasification of wood; wood; gas; continuous production of wood gas; gasification generator