Anglická a česká slovní zásoba založená na názvech zvířat. Komparativní studie - Vondrášková, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá anglickou a českou slovní zásobou založenou na názvech zvířat. Jejím cílem je tuto část slovní zásoby obou jazyků porovnat a zjistit, v čem se jednotlivé jazyky shodují či liší. Hlavní část práce je zaměřena na porovnání anglické a české frazeologie a idiomatiky a jejích základních jednotek, frazémů a idiomů. Pozornost je věnována též metaforickým pojmenováním přenášeným ze zvířete na člověka a pojmenováním rostlin založeným na názvech zvířat. Vlastní excerpta pro výzkum praktické části byla čerpána z anglických a českých idiomatických slovníků, slovníků frázových sloves a přírodovědných encyklopedií.
A comparative study of English and Czech nouns denoting animals