Dopady kurikulární reformy na oblast výchovy ve volném čase - Čermák, Jaromír (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá kurikulární reformou a jejím přesahem do výchovy ve volném čase. Po ujednocení pojmového aparátu, který je v dané sekci mimořádně nejednotný, se snaží vyhledat cíle vzdělávání typické pro společnostní model kurikula. Při nalezení klíčových kompetencí jakožto primárně chápaného prostředku naplňujícího cíle reformy se pokouší tyto kompetence mapovat. V praktické části se práce zaměřuje na dokumenty obsahující cíle volnočasových zařízení na území okresu České Budějovice a hledá v nich, nakolik se jejich cíle shodují s cíly po kurikulární reformě a zda se k naplnění cílů plánuje použití klíčových kompetencí.
The impact of curriculum reform in the area of leisure
Keywords: Kurikulum; kurikulární reforma; cíle vzdělávání; klíčové kompetence; výchova ve volném čase; The curriculum; curriculum reform; educational targets; key competences; leisure education