Zooplankton vysoce eutrofních rybníků - srovnávací studie různých metod vzorkování - Ištok, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Vyhodnotit různé metody vzorkování zooplanktonu během odlišných stadií vývoje zooplanktonu ve vysoce eutrofních rybnících. Zaznamenat biomasu, abundanci, poměrné složení klíčových taxonů během sezóny na vybraných lokalitách, s cílem zachytit hodně odlišné situace. Vyhodnotit různými metodami odebrané vzorky a posoudit vhodné možnosti pro rybářkou praxi.
Zooplankton of high eutrophic ponds - a comparative study of different sampling methods
Keywords: zooplankton; planktonní síť; odběrák typu Schindler; porovnání; zooplankton; planktonic net; Schindler trap; comparison