Cestovní ruch a rekreace ve vybrané oblasti Šumavy a jejího podhůří - Stodolová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé bakalářské práce bylo zhodnocení současného stavu cestovního ruchu v oblasti Lipenska. Na základě získaných sekundárních dat z literárních a internetových zdrojů jsem posoudila na daném území diverzifikovanou strukturu předpokladů cestovního ruchu a nerovnoměrné rozmístění těchto předpokladů. Pomocí získaných primárních dat z dotazníkového šetření jsem taktéž zhodnotila strukturu současných návštěvníků a rozdíly v návštěvnických charakteristikách mezi skupinami návštěvníků. Na základě provedených výzkumů nabídky a poptávky cestovního ruchu ve sledované oblasti jsem identifikovala témata vhodná k optimalizaci využití území cestovním ruchem a rekreací.
Tourism and recreation in selected area of Šumava mountains and its foothills
Keywords: rekreační atraktivity; přírodní atraktivity; kulturně historické atraktivity; ubytovací zařízení; motivy; vnímání; emoce; image lokality; provozované aktivity; předpoklady cestovního ruchu; recreational attractiveness; natural attractiveness; culturally historic attractiveness; accommodation facilities; motives; perceive; emotion; image of locality; run activities; conditions of tourism