Ekonomické zhodnocení rekultivací ploch narušených povrchovou těžbou na Sokolovsku. - Zaoralová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá ekonomickým zhodnocením rekultivovaných ploch narušených povrchovou těžbou na Sokolovsku. Základem je rešerše literatury, týkající se historie a současnosti hornické a rekultivační činnosti na Velké podkrušnohorské výsypce a také se týkající zpracování získaných rozpočtů a realizačních cen od těžařské společnosti Sokolovská uhelná, právní nástupce a. s. Získaná data byla převedena do tabulkové formy s cílem zhodnotit vynakládané finanční prostředky na vybrané etapy rekultivací. V závěru je shrnuta efektivnost rekultivačních nákladů, udržování a využívání zrekultivovaných ploch.
Economic evaluation of reclamation of surface mining disturbed areas in Sokolov region.
Keywords: historie; rekultivace; ekonomická efektivnost; výsypka; Sokolovská uhelná; history; recultivation; economical effecitivity; dump; Sokolovská uhelná