Navrhněte a prověřte možnosti výroby pelet pro energetické využití ze suché travní hmoty nebo slámy. - Pícha, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce obsahuje a podává přehled možných technologií na výrobu pelet a jejich výrobní cestu od suroviny až po expedici konečnému zákazníkovi. Zabývá se popisem vlastností, úpravou a zpracováním biomasy do formy tuhého tvarovaného biopaliva. Obsahuje přehled požadavků na kvalitu pelet a metody zpracování suroviny za účelem dosažení žádané kvality pelet. Je zde vytvořen návrh mobilní i stacionární technologické linky na výrobu pelet. Součástí práce je ekonomická rozvaha výroby pelet.
Suggest and check the possibility pellet production for energy use from dry grass or straw
Keywords: peletování; mechanismy zhutňování; pelety; zpracování biomasy; výrobní linka pelet; pelleting; compaction mechanisms; pellets; biomass processing; production line pellets