Volnočasové aktivity ve Skalici v letech 1975-2012 - Žáková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá volnočasovými aktivitami v obci Skalice na Soběslavsku v jižních Čechách od roku 1975 do roku 2012. Dojde také k přiblížení těch, kteří provozovali volnočasové aktivity v obci Skalice. První část práce se věnuje teoretické rovině volného času, jeho funkcím, historii a možnostem trávení volného času. Jednotlivé pojmy jsou popsány na základě odborné literatury. Další část práce je věnována samotné obci, Skalické historii, zařízením využívaným při trávení volného času a lidovým tradicím a zvyklostem, které jsou v obci stále dodržovány. Zároveň se práce zaměřuje na obecní spolky a sdružení, jako je například sbor dobrovolných hasičů nebo myslivecké sdružení.
Leasure activities in village Skalice in the year 1975-2012
Keywords: volný čas; volnočasové aktivity; historie; tradice; obec Skalice; leisure; leisure activities; history; tradition; village Skalice