Hospodaření podniku služeb - Rek, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce se nazývá "Hospodaření podniku služeb" a zabývá se analýzou hospodaření kapitálové obchodní společnosti produkující služby ve veřejném zájmu. Je zde posouzen vývoj nákladů, výnosů, majetku a zdrojů financování dané společnosti. V teoretické části diplomové práce je obecný popis zařazení obchodní kapitálové společnosti v rámci národního hospodářství, zdůvodněna její existence, význam a vztah k jejímu zakladateli. V praktické části diplomové práce jsou uvedena konkrétní data o dané společnosti, charakterizovány její činnosti a provedena horizontální a vertikální analýza výkazů společnosti. Na základě výsledků praktické části jsou definovány pozitivní a negativní faktory, ovlivňující výsledky hospodaření dané společnosti. V případě negativních faktorů je navrženo řešení směřující ke zlepšení výsledků hospodaření společnosti.
Management of enterprise services
Keywords: Národní hospodářství; ziskový sektor; neziskový sektor; veřejný sektor; soukromý sektor; tržní selhání; veřejné statky a služby; obchodní kapitálová společnost; náklady; výnosy; horizontální analýza; vertikální analýza.; National economy; profit sector; non-profit sector; public sector; private sector; market failures; public goods and services; business capital company; costs; revenues; horizontal analysis; vertical analysis.