Vliv hospodaření Rybářství Nové Hrady s. r. o. na skladbu původního rybího společenstva řeky Stropnice - Sedlák, Michal (Jihočeská univerzita, 2010)
Na třech lokalitách středního toku řeky Stropnice byl opakovaně proveden elektrolov. Podle zjištěných populačních charakteristik v období před a po podzimních výlovech byl určen vliv Rybářství Nové Hrady s.r.o. na složení říční ichtyocenózy. Během odlovů byly také zjišťovány fyzikální a chemické parametry vody.
The influence of farming Fishery Nové Hrady Ltd. on composition of original fish assemblages in the river Stropnice
Keywords: Stropnice; diverzita ryb; říční druhy; rybniční druhy; Stropnice river; fish diversity; native fish species; cultured fish species