TIMING-SPACE: ČASOPROSTOROVÁ STRUKTURACE KAŽDODENNÍCH AKTIVIT POSTPRODUKTIVNÍHO OBYVATELSTVA V URBÁNNÍM SYSTÉMU MĚSTA ČESKÝCH BUDĚJOVIC - Křiklánová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá analýzou pohybových trajektorií vybraného populačního segmentu (postproduktivní obyvatelstvo) v rámci urbánního systému města České Budějovice. Analýza je založena na sběru primárních dat z prováděných longitudinálních dotazníkových šetření s cílem nalezení a zobecnění určitých opakujících se vzorců prostorového chování vybrané skupiny obyvatel v různých časových obdobích, identifikace typických sociálních situací a strukturálních charakteristik urbánního systému Českých Budějovic.
Timing-space: the time-space stucturing of everyday´s activities of the postproductive population within the urban system of the town České Budějovice
Keywords: Časování prostoru; časo-prostorová geografie; České Budějovice; postproduktivní obyvatelstvo; pohybové trajektorie; každodenní aktivity.; Timing-space; time-space geography; České Budějovice; postproductive population; motion trajectories; everyday´s activities.