Povědomí českých adolescentů o základních aspektech problematiky gender. - Slováková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem bakalářské práce bylo zmapovat znalost českých adolescentů o problematice gender a zjistit jak hodnotí současnou koncepci vzdělání z pohledu rovnosti obou pohlaví. Hlavní metodou výzkumu byla, pro účely této bakalářské práce, zvolena sekundární analýza dat - obsahová analýza dokumentů týkající se problematiky gender. Pro sběr primárních dat byla zvolena metoda dotazování - technika dotazníku. Na základě dotazníků, které byly rozdány adolescentům ve školách bylo cíle dosaženo a byla také potvrzena předem stanovená hypotéza.
The awareness of czech adolescents about gender issues.
Keywords: gender; pohlaví; diskriminace; rovnost příležitostí; společnost; gender; sex; discrimination; equality of opportunities; society