Organizace výuky žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v běžné třídě základní školy - Vacková, Dana (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou inkluzivního vzdělávání na běžné základní škole a v praktické části pak na vzdělávání těchto žáků na běžné základní škole venkovského typu. Cílem teoretické části je objasnění toho, co znamená inkluzivní vzdělávání, jaké podmínky potřebují žáci se speciálními vzdělávacími potřebami a jaká podpůrná opatření jsou vhodná pro plynulé začlenění do kolektivu a pro jejich rozvoj. Cílem praktické části je za pomoci pozorování, rozhovorů a vlastní zkušenosti analyzovat úspěšnost procesu inkluzivního vzdělávání na malé základní škole venkovského typu s kapacitou cca 150 žáků, případně zjistit nedostatky a podmínky, které je potřeba dořešit a zlepšit tak, aby inkluzivní vzdělávání bylo na této škole úspěšné.
Organizace výuky žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v běžné třídě základní školy
The organization of teaching pupils with special educational needs in the common class of primary school
Keywords: Inkluzivní vzdělávání; žáci se speciálními vzdělávacími potřebami; vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami; vzdělávání na běžné základní škole; asistent pedagoga; plánování výuky; Inclusive education; pupils with special educational needs; education of the pupils with special educational needs; education at common primary school; a teaching assistant; planning of teaching.