Vybrané aspekty rozvoje zpěvu a rytmiky v hudební výchově 1. a 2. tříd základní školy pomocí lidových písní - Hánová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá rozvojem zpěvu a rytmiky v hodinách hudební výchovy u dětí 2. tříd základní školy pomocí lidové písně. První část obsahuje teoretický popis jednotlivých složek hlasu a rytmu a nabízí vybraná cvičení, kterými lze docílit správného rozvoje a zlepšení kvality v jednotlivých disciplínách. Práce pokračuje ověřováním jednotlivých cvičení v praxi a popisem výsledků, kterých bylo díky těmto cvičením dosaženo.
Selected aspects of the development of singing an rythm in music education through singing folk songs in first and second class of primary school
Keywords: hudební výchova; zpěv; rytmus; lidová píseň; ověření v praxi; základní škola; metodika; music education; singing; rythm; folk songs; verifications; primary school; methodology