Modely dopadu důchodové reformy na ČR - Strelec, Jakub (Jihočeská univerzita, 2015)
Svou bakalářskou práci jsem zpracovával na téma Modely dopadu důchodové reformy na ČR. V úvodu práce seznámím čtenáře s problematikou sociálního státu. V této části jsem se věnoval přístupům, principům, funkcím, subjektům a objektům sociální politiky. Součástí je i historický vývoj.Zde jsou také zahrnuty modely dopadu důchodových reforem od roku 1996, podpořené demografickým vývojem. Má práce též obsahuje tři konkrétní příklady možností investovat pro své zabezpečení do důchodového věku. Na jejich základě jsou zhodnoceny výhody a nevýhody důchodové politiky v naší zemi.
Models of the impact of pension reform on the Czech Republic
Keywords: Důchodová reforma; sociální politika; pilíře důchodového systému; demografický vývoj; investice; Pension Reform; SocialPolicy; Pillarof Pension System; Demographics; Investment