Subkultura tatérů na Táborsku - Sedláček, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se bude zabývat subkulturou tatérů, jejich životním stylem, politickými názory a různými metodami tetování a jejich významem. Teoretická část bude obsahovat vyjasnění základních pojmů, které se dané problematiky týkají. Dále stručný popis technik tetování a jejich původ a kořeny i s příklady. V praktické části práce bude realizován kvalitativní výzkum formou rozhovorů. Cílem mé práce bude zmapování a objasnění hodnotového a postojového systému reprezentantů dané subkultury v okolí města Tábor. Cíle dosáhnu pomocí interpretace rozhovorů, které uskutečním s vybranými respondenty z města Tábora, kteří tetují profesionálně nebo volnočasově. V těchto rozhovorech se budu zajímat především o styl tetování, motivaci k němu. Dalšími oblastmi budou politické i hodnotové orientace, které obecně úzce souvisí se subkulturami.
The subculture of tattoo artists in Tábor
Keywords: body art; Tábor; tatér; tetování; kůže; subkultura; skarifikace; umění; body art; Tábor; tattoo; tattooartist; skin; subculture; scarification; art