Ikonografie soch Ctností a Neřestí v Kuksu - Vodrážková, Marcela (Jihočeská univerzita, 2009)
Sochy Ctností a Neřestí v areálu špitálu v Kuksu patří nejvýznamnější díla sochaře českého vrcholného baroka Matyáše Bernarda Brauna. V dosavadní literatuře se však její autoři podrobnému ikonografickému rozboru věnovali jen málo.Cílem práce Marcely Vodrážkové tedy bude nalezení co nejbližších grafických předloh, které mohly sloužit Braunovi při vytváření ojedinělého sochařského souboru.
The iconography of the statues of Virtues and Depravities in Kuks
Keywords: Ikonografie; Ctnosti; Neřesti; Kuks; F.A.Špork; M.B.Braun; Iconography; Virtues; Depravities; Kuks; F.A.Špork; M.B.Braun