Role WTO při řešení mezinárodních obchodních sporů - Umancová, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
Záměrem této práce je analyzování systému řešení obchodních sporů u WTO a zhodnocení činnosti Světové obchodní organizace v rámci konkrétních příkladů. Neméně důležitým cílem je seznámení se s organizací WTO, jakožto institucí usnadňující obchod mezi národy.
The Role of the WTO in the Settlement of International Trade Disputes
Keywords: Světová obchodní organizace; WTO; systém řešení sporů; Orgán pro řešení sporů; GATT; mezinárodní obchod.; The World Trade Organization; WTO; dispute settlement procedure; Dispute Settlement Body; GATT; international trade.