Bechyňská židovská komunita - Skoupý, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá popisem bechyňské židovské komunity od šestnáctého století do konce první poloviny století dvacátého.V prvních kapitolách je nastíněna historie Židů v Čechách a na Moravě, přiblížení holocaustu a některých transportů. Druhá část práce se věnuje bechyňským Židům ve stoletích před druhou světovou válkou a jejich životu v Protektorátu, jsou zde zmíněny některé zákony týkající se Židů, seznamy Židů zde žijících a soupisy jejich majetku.Třetí část obsahuje informace o bechyňských památkách a zajímavých místech spojených s místní židovskou komunitou.
Jewish Community in Bechyně
Keywords: Židé; Bechyně; deportace; Protektorát; Čechy a Morava; Československo; holokaust; Bechyně; Jews; deportations; Protectorate; history; Bohemia and Moravia; Czechoslovakia; holocaust