Sourozenci s autismem v mateřské škole běžného typu - Pingitzerová, Eva (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá začleňováním dětí s autismem do mateřských škol běžného typu, představuje šíři diagnostiky poruch autistického spektra a odlišnosti jednotlivých diagnóz, a to i u sourozenecké dvojice předškolních dětí. Popisuje způsob práce a adaptace těchto dětí na prostředí běžné mateřské školy, také na způsob výchovy a předškolního vzdělávání.
Autistic siblings in a casual class in the kindergarten
Keywords: mateřská škola; poruchy autistického spektra; děti; preschool; Autistic spectrum disorder; children