Rozvíjení hudebnosti u dětí mladšího školního věku při volnočasových aktivitách - Chlubná, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část obsahuje charakteristiku mladšího školního věku, základy fyziologie sluchu a hlasu, popisuje vývoj hudebních schopností a jejich klasifikaci. Dále definuje základní pojmy z hudební psychologie, popisuje některé základní metodiky hudební výchovy a řeší otázky motivace ve školním prostředí. Praktickou část tvoří projekt pro školní družinu na téma ?Cesta kolem světa?. Projekt je zaměřen na rozvíjení hudebních schopností a dovedností formou hry, vytváření pozitivních vztahů ve skupině a získávání poznatků o kultuře jiných národů.
Development of Musical Appreciaton by Younger Schoolars in leisure activities
Keywords: hudebnost; hudební psychologie; hudební výchova; mladší školní věk; multikulturní výchova; musicality; music psychology; music education; primary school age; multicultural education