Řízení podniku v podmínkách rizika - Ježková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce bylo nejprve provézt průzkum trhu v oblasti obchodu malého podnikání v rámci Jihočeského kraje, identifikace možných rizik, která nejvíce ovlivňují hospodářskou činnost obchodníků a navrhnout způsoby nejlepší alternativy jejich předcházení, jejich minimalizace především v případě subjektivních rizik a najít nejlepší řešení dané situace v případě, že riziko působí na daný subjekt. Na základě získaných informací a s ohledem na míry a typy rizika, byly pomocí finanční analýzy stanoveny pravděpodobnosti jejich hrozby, odhady jejich dopadů a největší příčiny jejich vzniku.
Company management in risk environment.
Keywords: analýza rizik; pravděpodobnost jevu; finanční analýza; poměrové ukazatele; finanční zdraví; rentabilita; likvidita; risk analysis; phenomenon probability; financial analysis; financial ratios; financial health; profitability; liquidity